Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Bartákův žalobce: Jasno přinese už brzy bývalý rozvědčík

Bartákův žalobce: Jasno přinese už brzy bývalý rozvědčík
zdroj: tisková zpráva

Dozorující státní zástupce v korupčním skandálu exministra obrany Martina Bartáka Dušan Táborský čeká na výslech bývalého šéfa Vojenského zpravodajství Miroslava Krejčíka. Podle Táborského může příští týden přinést zlom ve vyšetřování.

"Pořád je vedeno prověřování, jsou vyslýcháni svědci, kteří mají k případu co říct. Policejní tým s názvem Tatra byl posílen o dva další policisty z ostravského útvaru odhalování finanční kriminality," informoval ParlamentníListy.cz Táborský s tím, že tým je pětičlenný.

Smyčka se utahuje?

Podezření z korupce v souvislosti s údajně zmanipulovanou armádní zakázkou na nákup terénních automobilů Tatra kromě exministra obrany Martina Bartáka čelí i další dva lidé. Podle informací ČTK jsou jimi představitel společnosti Praga Petr Ptáček a podnikatel zajišťující zbrojní zakázky Michal Smrž.

Nepřímo to dokladuje i vyjádření Táborského před pár dny pro ParlamentníListy.cz. Uvedl tehdy, že ve vyšetřování skandálu musel pátrat i v cizině. Dokonce prošetřoval aktivity až tří lidí, zda nejednali ve shodě. Tento týden proběhl výslech jedné z těchto osob.

Celý článek na ParlamentniListy.cz