Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Astrolog vyvrátil konec světa. Přesto přijde zásadní změna

Astrolog vyvrátil konec světa. Přesto přijde zásadní změna
Astrolog Petr Messany | zdroj: Parlamentnilisty.cz

Nečekají nás sice dobré časy, ale přesto bychom neměli propadat skepsi a hledat spíš za všech okolností humor. A 21. prosince obzvlášť. Konec světa se sice konat nebude, ale změny jsou prý již započaty. O tom a dalších záležitostech souvisejících s kvapem se blížícím a pro mnohé považovaným jako osudové páteční datum, si ParlamentníListy.cz povídaly s astrologem Petrem Messanym.

Ještě než se Petr Messany detailně rozpovídal o 21.12. a změnách, které jsou mu přičítány, zdůraznil, že on jako astrolog pokládá za svoji povinnost zdůraznit, že astrologie nejsou „nějaké pouhé čáry máry“. „Víte, je to filosofie přírody a magie života. My, lidé, máme intelekt a jsme sice někde výš, ale jsme součástí přírody také. Neměli bychom na to zapomínat,“ předeslal astrolog.

Poté se již soustředil na samotné datum 21.12. 2012. „Nebude to fyzický zánik, a pokud to někdo tvrdí, tvrdí hloupost – nesouhlasí to s ničím, co se dá vysledovat. Konec světa v nějaké katastrofální podobě je jen představa lidí, kteří se domnívají, že třeba tak, jak končí zima, v určitý den a provází ten její konec určité průvodní jevy, také teď je jasně stanovené datum konce a případného počátku něčeho nového. Tak to ale nebude, navíc ty změny, jež povedou ke zvratu, už jsou nastartovány a potrvají zhruba 23 let – tedy ještě asi tak 11 let. Je nutné však přiznat, že v tomto období čekají lidstvo nejen v Česku, ale na celém světě, krušné časy. I tomu se však dá čelit – a přimlouvám se za to, aby to bylo s humorem, byť to nebude jednoduché,“ uvedl Petr Messany.

Zdroje: