Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 1°C Oblačno

Americký novinář Best o kauze "ne zrovna moc chytré" Parkanové

Americký novinář Best o kauze "ne zrovna moc chytré" Parkanové
zdroj: tisková zpráva

Poslanci by Vlastu Parkanovou k trestnímu stíhání vydat měli, a pokud by k tomu nedošlo, bude tato kauza v nejvyšších kruzích politiky rezonovat jako varování do budoucna, že ani ministr není nedotknutelný. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz je o tom přesvědčen investigativní novinář Erik Best. Parkanová podle něho v celé kauze hraje roli bílého koně.

Americký novinář Erik Best, který dlouhodobě žije v České republice a pozorně sleduje politické dění, vyslovil domněnku, že místopředsedkyně Poslanecké sněmovny a exministryně obrany Vlasta Parkanová byla v kauze nákupu letadel CASA pouze bílým koněm a skuteční hráči této aféry zůstávají skryti.

Zvedl by Erik Best v roli poslance ruku pro vydání Vlasty Parkanové k trestnímu stíhání? „Já bych řekl ano. Přestože tam jsou různé pochybnosti, zda měli zpracovávat ten posudek nebo ne, existují dam další otázky a ty u mě vzbuzují pochybnosti. A v tom je také rozdíl, proč nesouhlasím s tím, co říká Kalousek. Ten to svádí na rozhodnutí na vládní úrovni,“ řekl ParlamentnímListům.cz