Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Agresivní los napadl řidiče sněžných skútrů

Agresivní los napadl řidiče sněžných skútrů
Ilustrační snímek | zdroj: ThinkStock

Nejen lidé mají právo na špatnou náladu, i los může mít ošklivý den. Nechtějte pak ale takového losa potkat. Když los potřebuje být sám, rozhodně byste se mu měli vyhnout. Taková je alespoň zkušenost amerického páru, který se vydal v Maine na projížďku na sněžných skútrech a po cestě narazil na naštvané zvíře. 

Janis and Bob Powellovi si v klidu svištěli lesíkem na sněžných skútrech, když jim do cesty vběhl – no dobře, spíše se připotácel – evidentně depresivní los. Místo toho, aby stejně jako všichni jeho zvířecí kolegové, uskočil vrčícím strojům z cesty, los kolébavým krokem pokračoval kupředu.

Možná čekal, že to dvounožci vzdají a zanechají ho v jeho smutném osamění, což se ovšem nestalo. Dopálené zvíře se proto otočilo a rozhodlo se, že lidem jednoznačně ukáže co proto. Janis dokonce musela vystřelit do vzduchu, aby losa  zastrašila.

Pár celý incident natočil a video zveřejnil na portálu YouTube. Problém ovšem je, že z určitého úhlu to může vypadat, že los byl v právu a proti lidem se obrátil, protože mu vpadli do jeho melancholického osobního prostoru a ještě ho navíc honili.

Powellovi se ale brání, že losa opravdu nepronásledovali. Ať už je pravda na kterékoliv straně, v každém případě se raději losům v depresi vyhýbejte.  

zdroj: YouTube

Zdroje:
The Blaze