Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

Advokátka Kajínka Suverenitě nepomůže. Ustoupila Bobošíkové

Advokátka Kajínka Suverenitě nepomůže. Ustoupila Bobošíkové
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Ještě před pár dny se o advokátce Kláře Slámové mluvilo jako o jedné z nejvýraznějších tváří Suverenity pro komunální volby. Nakonec se ale její jméno na volebních lístcích neobjeví.

Jedním z taháků Suverenity - bloku Jany Bobošíkové měla být v komunálních volbách pro pražské voliče advokátka Klára Slámová, kterou veřejnost zná především jako obhájkyni doživotně odsouzeného Jiřího Kajínka.

„Bude nás nadále podporovat a spolupracovat s námi, ale momentálně je pracovně hodně vytížená, takže v komunálních volbách kandidovat nebude," přiznává pro ParlamentníListy.cz Jana Bobošíková.

„O tom, jestli půjdu do komunálních voleb jsem se bavila s předsedou strany panem Hannigem. Ale nebyla to hotová věc, ani jsem o tom moc neuvažovala," říká pro ParlamentníListy.cz advokátka Slámová, kterou překvapilo, že se o její kandidatuře oficiálně psalo. Do komunálních voleb v Praze by šla jen v případě, že by Suverenita nenašla vhodného lídra. Slámová přitom vedla kandidátku Suverenity v  Praze při květnových volbách.

Celý článek na ParlamentniListy.cz