Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

A je to tady. Divadelní hra o Davidu Rathovi

A je to tady. Divadelní hra o Davidu Rathovi
zdroj: Mediafax

Zájem o hlavní roli byl mezi herci prý tak obrovský, že nakonec o obsazení musí rozhodnout los. Postavu Ratha měla původně ztvárnit při premiéře 29. května herečka Bára Poláková, která v minulosti neopakovatelným způsobem zahrála Kristinu Kočí.

"Včera se ale na repríze „Bestie“ režisérovi Tomáši Svobodovi do role Ratha vnutil herec Národního divadla Ondřej Pavelka. Prý si nenechá vzít příležitost zjistit, jaké to je v Rathově kůži. Místo anoncované Polákové si tak včera večer zahrál slavnou „krabicovou scénu“ v ukázce z připravované premiéry. Ale jistotu, že bude hrát hlavní roli, podle slov režiséra ještě nemá. Až jak dopadne losovačka," píše Česká pozice.

Čtěte také: Zahraniční tisk o Rathovi: Politický supertalent s manýry Ramba

Diváci při premiéře mimo jiné uvidí "krabicovou scénu". Chybět prý nebude i etuda z hostivické hospody, kde na Ratha budou vzpomínat štamgasti a dokonce za něj zapálí i svíčku.

Režisér Svoboda v rozhovoru pro Českou pozici vyslovil nespokojenost s tím, že divadelním autorúm se nedaří dohánět politiky. Při tvorbě scénářů jsou prý neustále v předstihu.