Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Policejní odbory jednají se stávkujícími. Ve čtvrtek nezasáhnou?

Policejní odbory jednají se stávkujícími. Ve čtvrtek nezasáhnou?
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Už při pondělní stávce plánovala Asociace samostatných odborů blokádu Prahy. Teď hrozí předseda asociace Bohumír Dufek daleko rozsáhlejší blokádou a nevylučuje živelné akce. Vysoký policejní funkcionář řekl, že stávka má podporu policie. Demonstranti se tak zásahu poicie bát nemusí.

Nedělní pořad České televize Otázky Václava Moravce se nesl ve znamení soudem zrušené pondělní stávky, kterou odbory přesunuly na čtvrtek. Navíc z původně třináctihodinové stávky se Odborový svaz dopravy rozhodl, že udělá stávku celodenní, tedy na čtyřiadvacet hodin.

Stávka delší a "hustší" 

"Připravujeme ji masivněji, než jak byla vyhlášena stávka na 13.6.," prohlásil předseda odborového Odborového svazu dopravy Luboš Pomajbík. Předseda Asociace samostatných odborů Bohumír Dufek, jehož asociace připravovala na pondělí blokády k tomu podotkl, že čtvrteční „blokády nebudou organizovány a budou živelné".

Podle něj proto nelze předem odhadnout, jak bude blokáda vypadat. Každopádně by měly být blokovány pražské páteřní komunikace, magistrála, pražský okruh a Jižní spojka.

Celý článek na ParlamentniListy.cz