Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Skoro zataženo

Nečas: Nejsem jako Fidel Castro

Nečas: Nejsem jako Fidel Castro
zdroj: tisková zpráva

„Venku Nečas,ve sněmovně Nečas, na netu Nečas. To je dneska den," komentuje na diskusním serveru pisatel pod nickem Ičko.

Internetové diskuse o politice opět nabírají na obrátkách. A jejich hlavním hrdinou, ať už kladným nebo záporným, je Petr Nečas. Komparsem jsou odbory a Poslanecká sněmovna.

Místopředseda ODS zablokoval sněmovnu svým víc než dvouhodinovým projevem.Tím zabránil jednání o třech návrzích zákonů, které podala KSČM.

Více informací o pátečním jednání ve sněmovně čtěte ZDE

Diskutující pod nickem Felix provolává Petru Nečasovi pod článkem o jeho projevu ve sněmovně na serveru tyden.cz slávu: „Nečas je borec a KSČSSD (mezi ně počítám i odbory) jsou vyděrači!"

Podobným způsobem je však místopředseda ODS zatracován. „Není náhodou Nečas někdejším bolševickým funkcionářem předlistopadového SSM - Socialistického svazu mládeže? Na podobná žvanění je asi zvyklej, když ještě kopal za rudocha," pouští se do obstruujícího poslance diskutér nesoucí nick Takelot.

Nečas: humor k politice patří

George Owen Baxter, autor dalšího příspěvku, si stěžuje: „Jaké by asi byly titulky v našich ‚nezávislých‘ a ‚objektivních‘ novinách, kdyby si tohle dovolili parlamentní příslušníci jiných stran! Ať žije naše demokracie a pluralismus názorů!! Vždyť to je modrý bolševismus!"

„Nečas by mohl soutěžit s Fidelem nebo Chruščovem," konstatuje s nadhledem diskutér zvoucí se Papcel, čímž zřejmě chce dosáhnout všeobecného názorového přemostění a usmíření. „S těmito osobnostmi být samozřejmě srovnáván nechci, jsou to vrazi. Beru to však s nadsázkou, humor k politice zkrátka patří," komentoval diskusní příspěvek Petr Nečas.

A jak si místopředseda ODS myslí, že jeho páteční vystoupení ve sněmovně zapůsobilo na voliče? „Mé vystoupení bylo k věci. A voliči, kterým není lhostejné zvýšení schodku státního rozpočtu, jej určitě ocení," řekl pro server ParlamentniListy.cz Nečas.

www.parlamentnilisty.cz