Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Skoro zataženo

Kuloáry ČSSD se bouří: Ostře proti Michalu Haškovi

Kuloáry ČSSD se bouří: Ostře proti Michalu Haškovi
zdroj: Mediafax

S klidem v obličeji a s ostrým tónem v hlase přednesl 1. místopředseda ČSSD a šéf asociace krajů Michal Hašek v sobotu svůj projev na konferenci v Hradci Králové. Potleskem oceněná slova však měla dohru v zákulisí, kde se několik hodin pohybovali také reportéři ParlamentníchListů.cz.

Naše redakce hovořila přibližně s dvacítkou vysoce postavených regionálních mužů nejsilnější levicové partaje. Jejich reakce, ačkoli nepocházely od jednoho stolu, však zněly jako přes kopírák.

David Rath byla chyba, velká chyba, ovšem postoj Michala Haška je ještě horší. Na tom se nezávisle na sobě shodnuli straníci od severní Moravy po západní Čechy.

"Je to jednoduché, my, jako obyčejní členové strany, kteří nejsme v jejím vedení, zkrátka požadujeme, aby ti, kdo tam sedí, zastávali jednoznačná stanovisko. Místo toho slyším jediné, expředsedu Jiřího Paroubka, který hovoří jakoby za nás," rozčiloval se zástupce Moravy, který si nepřál být jmenován. "Nechci nikoho hanit, my si toto vyříkáme sami a ne přes média," doplnil.