Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Hájek: Šídlova ČT glorifikuje velkého bratra Michálka

Hájek: Šídlova ČT glorifikuje velkého bratra Michálka
zdroj: Mediafax

Redaktor Hospodářských novin Jindřich Šídlo zaútočil v pátečním pořadu České televize Highlight na prezidentova vicekancléře Petra Hájka, který se před tím vyjádřil k tomu, jak Milan Knížák zhodnotil kauzu exředitele Státního fondu životního prostředí Libora Michálka.

Knížák označil způsob, jakým se Michálek zachoval, když odhalil možnou korupci, za estébácký. „Tento (Knížákův) slovník je mi cizí, neboť ho pokládám za poněkud primitivní. Ten pan Michálek je nicméně opravdu hodně divná postava. Velmi by mě zajímalo, co je pravdy na tom, že pan Michálek je aktivním jehovistou. To by mnohé vysvětlovalo," reagoval exkluzivně pro server ParlamentníListy.cz Hájek.

Redaktor Hospodářských novin Jindřich Šídlo pak ve veřejnoprávní České televizi uvedl, že v civilizovaných zemích není obvyklé, aby subalterní úředník hodnotil lidi, kteří se vlastním způsobem rozhodli bojovat proti korupci.

To, že Hájek vyjádřil domněnku, že by Michálek mohl být jehovistou, označil za velmi nevkusné a dodal, že jehovisté velice trpěli za obou totalitních režimů a že Petr Hájek si stále může doplnit vzdělání.

Celý článek na ParlamentniListy.cz