Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Experti: Vláda nepadne. Drobila použije jako protikorupční beranidlo

Experti: Vláda nepadne. Drobila použije jako protikorupční beranidlo
zdroj: Mediafax

Jen půl roku vydržel v křesle ministra životního prostředí místopředseda ODS Pavel Drobil. Kvůli korupční aféře na svou funkci rezignoval. Podle politologů ale jeho případ vládu neohrozí, a to přesto, že se za něj premiér Petr Nečas nadále staví.

Premiér Petr Nečas prý ví, co dělá, když prohlašuje, že končící ministr životního prostředí Pavel Drobil má stále jeho důvěru a považuje ho za slušného a poctivého člověka.

„Nevěřím tomu, že by premiér vyjádřil Drobilovi podporu, kdyby nevěděl, že v tom ministr není tak namočený, jak se to z dosud zveřejněných informací jeví," říká pro ParlamentníListy.cz politolog Bohumil Doležal.

Z jiného pohledu se na premiérovu „ruku do ohně za Drobila" dívá Zdeněk Zbořil. „Možná Nečas nechce bombu pod ODS jiným vyjádřením odpálit a bude spoléhat, že veřejnost umí zapomínat a stejně tak i zodpovědní. Stačí si připomenout zdůvodnění rozsudku z tohoto týdne pro exsenátora ODS Alexandra Nováka, že jde o jedenáct let starý případ, a proto jen podmínka," uvádí politolog.

Celý článek na ParlamentniListy.cz