Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Polojasno

Články autora

Sebastian Kantor

Zprávy

Nová aplikace umožní číst závratnou rychlostí

Sebastian Kantor 31. 3. 2014
Představte si, že dokážete číst až čtyřikrát rychleji než nyní. Připadá vám to jako sci-fi? Kvalitní rychločtení je přitom na dosah. Bostonský projekt totiž přináší aplikaci s názvem Spritz, která umožňuje číst doslova závratnou rychlostí.
Magazín

Jak spí zvířata? Žirafy jen 2 hodiny denně, sépiím se možná zdají sny

Sebastian Kantor 26. 2. 2014
Dokumentaristé z BBC zkoumali spánkové návyky různých zvířat, aby zjistili, zda je spánek všech živočichů podobný. O zajímavých výsledcích, k nimž došli, informuje britský deník The Times. 
Zpravodajství

Podle Sikorského pomohl násilí na Ukrajině zastavit Putin

Sebastian Kantor 26. 2. 2014
Polský ministr zahraničí Radosław Sikorski řekl americkému deníku The New York Times, že rozhodujícím faktorem ve velmi napjatém vyjednávání o ukrajinské krizi byl zásah ruského prezidenta Vladimira Putina. 
Magazín

Astronomové zaznamenali silný náraz meteoritu do Měsíce

Sebastian Kantor 25. 2. 2014
Španělským astronomům se podařilo zaznamenat dosud nejsilnější pozorovaný náraz meteoritu do povrchu Měsíce. Kosmické těleso o velikosti malého auta a váze kolem 400 kilogramů narazilo do Měsíce rychlostí 61.000 kilometrů v hodině. Informuje o tom na svém webu britská astronomická společnost Royal Astronomical Society (RAS). 
Magazín

Když píšeme textové zprávy za chůze, pohybujeme se jako roboti

Sebastian Kantor 23. 2. 2014
O tom, že psaní SMS zpráv za chůze skýtá jistá rizika, není sporu – kdekdo z nás už takto nejspíš někdy na ulici vrazil do jiného chodce nebo objektu. Tím však, zdá se, rizika zdaleka nekončí. Podle australských vědců může psaní zpráv za chůze přivodit krátkodobé i dlouhodobé zdravotní potíže, a dokonce změnit náš vztah k prostoru. V článku The Art of Texting While Walking (Umění psát zprávy za chůze) se problému věnuje dnešní vydání The New York Times Magazine.
Zpravodajství

Ani příští týden se zima do ČR nechystá, mrznout bude jen v noci

Sebastian Kantor 22. 2. 2014
Počasí v příštím pracovním týdnu se bude jevit ve stejném duchu jako v poslední době. Zpočátku týdne by měla být obloha spíše jasná, pak se začne trochu zatahovat, ale teploty budou únor připomínat jen vzdáleně. Tak to alespoň předpovídá Český hydrometeorologický ústav.
Zajímavosti

Podle vikingské mytologie má dnes nastat konec světa

Sebastian Kantor 22. 2. 2014
Podle těch, již uctívají severské bohy, má někdy během dneška dojít k apokalypse. Ragnarök, neboli zánik bohů, má začít tak, že severský bůh Heimdall zatroubí na roh, aby tím oznámil nastávající rozpad světa. Tématu se věnuje dnešní vydání britského deníku The Times.
Zpravodajství

Centrum Kyjeva připomíná válku

Sebastian Kantor 23. 1. 2014
Střety protivládních demonstrantů s policií v ukrajinském hlavním městě si vyžádaly už několik obětí a situace je velmi vážná. Fotografie z dnešního a včerejšího dne nepotřebují komentář.