Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

ANO se chlubilo, jak maká. Jejich pražský lídr to zřejmě nezaznamenal

ANO se chlubilo, jak maká. Jejich pražský lídr to zřejmě nezaznamenal
zdroj: Profimedia

Velmi netradiční přivítání zaznamenaly PražskéNovinky.cz poté, co se snažily získat jakékoli informace k lídrovi pražské kandidátky ANO Janu Kaslovi. Muž, který chce znovu usednout do primátorského křesla, pro něj mediálně příliš mnoho nedělá. Za to se výrazně zajímá o politiky TOP 09 či stránky s erotickým prádlem.

Názory Jana Kasla na internetu? Velmi těžko dohledatelné. Prohlášení či vize k budoucí Praze? Neexistují. Webové stránky? Rozpadlé. V případě, že si čtenář najde "http://jankasl.cz/", přivítá jej postava s kravatou v saku a drobný úvod ve znění: "Vítám vás na svých osobních stránkách, které jsem založil a aktivně naplňoval především v průběhu svého politického angažmá. V červnu 2006 jsem opustil politiku a v roce 2007 jsem se vrátil i ke své původní profesi architekta."

Shora zmíněná rubrika „mé názory“ nefunguje. Pakliže by chtěl případný volič vědět, jak Kasl v minulosti odpovídal, vyskočí na něj chybová hláška "Nepodařilo se připojit ke zdroji dat (k SQL serveru)."

I proto se naše redakce snažila získat stanoviska z oficiálního profilu na sociální síti Facebook. Ani tam ale příliš nepochodila. Mezi obrázky a upozorněními na linky z jiných médií, přičemž lidovky.cz či idnes.cz šéfa hnutí ANO Babiše chyběly, jsme se dostali až do rubriky, která ukazuje, co se Janu Kaslovi líbí.

A to už je poměrně zajímavá podívaná. Politiky hnutí ANO, které dalo Kaslovi šanci na post primátora, v ní nenaleznete. Za to je možné vidět stránky Karel Schwarzenberg, Přemysl Sobotka, Hospody volí Karla, Leoš Heger, Karolína Peake, Marek Ženíšek (TOP 09), Senátor Jan Horník (TOP 09), Starostové a nezávislí či Erotické prádlo.

Jakékoli stanovisko k hnutí ANO je nedohledatelné.

Jan Kasl byl v letech 1998–2002 primátorem hlavního města Prahy. V současné době vede svou architektonickou kancelář Best Development Prague. Podle kuloárních informací má velmi blízko k pražské TOP 09, s níž má za zády Andreje Babiše vyjednávat pozice na kandidátkách. Na spory mezi Babišem a Kaslem v minulosti upozornily Parlamentní Listy.cz s tím, že se i kvůli tomu oba pohádali.

Kasl svou očividnou inklinaci k TOP 09 nikdy nepopřel.

Pro zajímavost dodejme, že aktuálně nejcitovanějším zdrojem Kaslova Facebooku je web Echo24.cz, který právě Babiš označil za server, jež má jeho a hnutí ANO očerňovat.