Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 1°C Polojasno

Znechucený Rath: Opulentní přejídání na recepci v čase krize? Krajně neslušné

Znechucený Rath: Opulentní přejídání na recepci v čase krize? Krajně neslušné
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Obří recepce u příležitosti státního svátku v době ekonomické krize se podle středočeského hejtmana Davida Ratha rovná výsměchu občanům, kterým vláda stále zdůrazňuje, jak mají šetřit a jak se jich dotýká a bude ještě více dotýkat ekonomická krize.

Na obrovském rautu k výročí vzniku samostatného Československa se na Pražském hradě podávala česká a moravská bílá, červená i růžová vína a pivo. K jídlu pak řízky, losos, paštiky, rolády, sýry, šopský salát. Z teplých jídel pak hosté mohli ochutnat pečenou kachnu se zelím či dančí guláš. Jako dezert byla podávána zmrzlina a dort s vlaječkami a státními znaky. Žádné šetření v rámci celoevropské krize, alespoň jako gesto k občanům této země, se tedy nekonalo.

Hlásají skromnost, ale sami si dopřávají

Samozřejmě recepce pro vyznamenané je povinností. Vyznamenaných však bylo jen jednadvacet, na recepci byly jako vždy stovky lidí, hovoří se až o dvou tisících. Samozřejmě částka za pohoštění ve státním rozpočtu žádnou viditelnou díru neudělá, ale lidé, kteří pociťují dopady krize a vládní politiky na vlastní kůži, by zřejmě ocenili, kdyby se i politici a nejvyšší vrstva uskromnili.

Středočeský hejtman David Rath (ČSSD), přiznal, že na recepci nešel, protože mu vadí neustálé řeči o utahování opasků, omezování výdajů na všechno a na druhé straně pořádání obrovských recepcí.

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz.