Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Polojasno

Zemřela kráska z filmů o Fantomasovi Mylene Demongeotová

Zemřela kráska z filmů o Fantomasovi Mylene Demongeotová
Mylene Demongeotová ve Třech mušketýrech z roku 1961 | zdroj: Profimedia

Ve věku 87 let dnes zemřela francouzská herečka Mylene Demongeotová, která se proslavila jako Mylady ze Tří mušketýrů nebo v sérii filmů o Fantomasovi, kde hrála společně s Jeanem Maraisem a Louisem de Funesem. Umělkyně za sebou měla sedmdesátiletou kariéru a zhruba stejný počet filmů.

Rodačka z Nice, vlastním jménem Marie-Helene Demongeotová, začala hrát ve filmech v 17 letech. Když jí bylo 20 let, upozornila na sebe rolí Abigail v Čarodějkách ze Salemu, kde jejími partnery byli Simone Signoretová a Yves Montand. Hvězdným desetiletím herečky, která pro své blond vlasy a usměvavou tvář bývala přirovnávaná k Brigitte Bardotové, pak byla 60. léta, kdy hrála jak ve Třech mušketýrech, tak krásnou Helenu ve snímcích o Fantomasovi.

V pozdějších letech si žena, která se angažovala i v ochraně zvířat a životního prostředí, zahrála třeba ve filmech Válka policajtů (2004), Láska k pronájmu (2006) či Polibek od Beatrice (2017)

Herečka, jejíž matka pocházela z Ukrajiny, byla podruhé vdaná za režiséra Marka Simenona, syna známého spisovatele detektivních příběhů Georgese Simenona. Ovdověla v roce 1999.

Zdroje: