Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes -3°C Skoro jasno

Zemřela herečka a zpěvačka Olivia Newtonová-Johnová

Zemřela herečka a zpěvačka Olivia Newtonová-Johnová
Vzpomínka na zesnulou Olivii Newtonovou-Johnovou na hollywoodském Chodníku slávy | zdroj: Profimedia

Ve věku 73 let zemřela australská herečka a zpěvačka Olivia Newtonová-Johnová, představitelka Sandy v muzikálovém filmu Pomáda ze 70. let. Na instagramu o tom informoval její manžel. Herečka se v minulosti několikrát potýkala s rakovinou.

Olivia Newtonová-Johnová zemřela dnes ráno v poklidu na svém ranči v jižní Kalifornii, obklopena rodinou a přáteli,“ píše se v příspěvku na Instagramu, který připomíná hereččin třicetiletý boj s rakovinou. „Prosíme všechny, aby v tomto těžkém období respektovali soukromí rodiny,“ uvedl manžel zesnulé umělkyně John Easterling.

Newtonová-Johnová se narodila v Británii v roce 1948. Její rodina se o šest let později přestěhovala do Austrálie. Nejvíce ji proslavilo účinkování ve filmové adaptaci muzikálu Pomáda z roku 1978. Jeho hrdiny jsou studenti posledního ročníku střední školy a herečka ztvárnila hlavní ženskou roli po boku Johna Travolty. Středoškolačku Sandy hrála jako 29letá.

„Má nejdražší Olivie, díky tobě se nám všem žije mnohem lépe. Tvůj vliv byl neuvěřitelný. Mám tě moc rád,“ napsal na instragramu Travolta.

Kromě filmu se Newtonová-Johnová věnovala také hudbě, v roce 1981 slavila úspěch s písní Physical ze stejnojmenného alba. Za svou hudební kariéru prodala přes 100 milionů alb a získala čtyři ceny Grammy. Od dětství Newtonová-Johnová milovala i country hudbu a v tomto žánru nahrála několik alb. V roce 1974 dokonce porazila americké hvězdy country hudby Lorettu Lynnovou a Dolly Partonovou a získala ocenění pro country zpěvačku roku.

V roce 1992 herečka oznámila, že se potýká s rakovinou prsu. Nemoc se jí vrátila znovu v roce 2013 a 2017. Newtonová-Johnová po svých zkušenost vložila veškerou svou energii a popularitu do boje proti rakovině. V Austrálii mimo jiné založila výzkumné onkologické zařízení.

profimedia-0712799086 Olivia Newtonová-Johnová | zdroj: Profimedia

Zdroje: