Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Polojasno

Zeman překvapil: V mládí jsem zkusil kouřit konopí. Nedělalo mi ale dobře

Zeman překvapil: V mládí jsem zkusil kouřit konopí. Nedělalo mi ale dobře
Miloš Zeman | zdroj: isifa/MAFRA/Michal Šula

Prezident Miloš Zeman se nikdy netajil svým kladným vztahem k alkoholu. Je prý i náruživý kuřák, protože je schopný vykouřit i krabičku cigaret denně. Podle serveru Blesk.cz se přiznal k tomu, že v mládí zkoušel i marihuanu.

Zeman pokračuje v cestě po Zlínském kraji. Nabádá lidi, aby šli k volbám. Přitom na sebe prozrazuje řadu věcí. Pochlubil se, že díky dietě zhubnul. Na gymnáziu Lesní čtvrť ve Zlíně dostal otázku na tělo. Studenti se zeptali, zda někdy zkusil marihuanu.

Prezident ovšem studenty překvapil: "Asi před čtyřiceti lety jsem od jedné známé dostal jednoho jointa. Řekla mi, abych si pustil dlouhohrající desku, protože tehdy ještě nebyla CD, a vychutnám si tu atmosféru."

Blesk proto hned připomněl Zemanovy fotky z mládí, kde se svým účesem připomíná slavného Elvise Presleyho.

Jsem spíše proti legalizaci, ale jsem laik

Zeman joint skutečně okusil, prý se ale nedostavil žádný příjemný pocit. Nejspíš i z toho důvodu pak na otázku, zda by legalizoval marihuanu, odpověděl negativně.

"Někteří odborníci se domnívají, že kouření marihuany může být předstupněm ke konzumaci tvrdých drog, jako je pervitin nebo heroin. Z toho důvodu jsem spíše proti legalizaci konopí," prohlásil. Podotkl ovšem, že to říká z pozice laika.

Zdroje: