Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 1°C Polojasno

Zeman mluvil o bůčku k obědu a pedofilech ve vládě. A pořádně to schytal

Zeman mluvil o bůčku k obědu a pedofilech ve vládě. A pořádně to schytal
Miloš Zeman na návštěvě Jižní Moravy | zdroj: isifa/MAFRA/

Komentátor a politik Viliam Buchert se pustil do prezidenta Miloše Zemana. Podle něho nikoho nemohlo zaskočit, že si bude Ústavu vykládat po svém, ale naprosto překvapivá je Zemanova intelektuální vyprahlost a lenost.

„Zeman je ve funkci už téměř rok, ale zatím se neprezentoval národu se žádným významným projevem, nenapsal žádný zásadní a důležitý text (dokonce často na stránkách Pražského hradu ani nezveřejňuje svůj program). Je to nejenom zklamání, je to jeho velká chyba. Ve srovnání s Václavem Havlem i Václavem Klausem v tomto směru zjevně pokulhává,“ konstatuje.

Tristní výsledek přímé volby

Místo toho neustále opakuje své bonmoty a vtípky. Během své návštěvy v Karlovarském kraji například bavil publikum vyprávěním o bůčku k obědu a pedofilech ve vládě. „Politolog Jiří Pehe nedávno upozornil ještě na jednu věc, která by mohla být důvodem toho, že se Miloš Zeman zatím předvádí spíše jako lidový bavič než státník. Napsal, že možná ani nemá co říci. Pokud by to byla pravda, je výsledek první přímé volby prezidenta skutečně tristní,“ uzavírá Buchert.

Do prezidenta se opřel i komentátor Bohuslav Pečinka. „V běžném výkonu funkce Zeman pracuje metodou permanentní improvizace. Když mu některá agenda přerůstá přes hlavu (milosti, abolice, předávání profesur), snaží se mimoústavně přenášet tyto pravomoci na jiné instituce. Skutečnou doménou jeho prezidentství zůstává jen jeden malý rozměr politiky – hra s mocí a o moc,“ napsal k Zemanově lenosti Pečinka. 

Zdroje: