Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Zaplatí po Neumannové dluhy poplatník? Ano, potvrdil Dobeš

Zaplatí po Neumannové dluhy poplatník? Ano, potvrdil Dobeš
zdroj: Mediafax

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy poslalo do vnějšího připomínkového řízení dokument, který právně ošetří toky finančních prostředků do veřejných akcí České republiky či veřejných zakázek.

To, co se stalo na Mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci v roce 2009 (dále jen MS), nemá obdoby. Únik peněz a následné nevyčíslené obrovské náklady v sobě skrývají klasickou ukázku korupce a mlžení.

Ministr školství Josef Dobeš se dne 23. července setkal s Kateřinou Neumannovou, která kvůli narychlo svolané schůzce přerušila dovolenou. "Velice si vážím Kateřiny Neumannové, která kvůli naší schůzce přerušila svou dovolenou. Chce tuto záležitost vyřešit rychle stejně jako já, což nám oběma dává pocit, že plujeme na stejné lodi," uvedl pro server Parlamentnilisty.cz ministr Dobeš.

"Poslali jsme na ministerstvo financí dokument, který má ošetřit další akce typu MS v Liberci, aby nedocházelo k takovým únikům jako v již zmíněném Liberci," vysvětluje Dobeš. Na dotaz redakce, jakou poměrnou část dluhu, který činí 108 miliónů korun, bude hradit stát a kolik město Liberec, odpověděl, že požaduje po městu Liberec významnou participaci na splacení dluhu.

Celý článek najdete na ParlamentniListy.cz