Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 0°C Polojasno

Zákony byly schváleny košer způsobem, tvrdí Kočí

Zákony byly schváleny košer způsobem, tvrdí Kočí
zdroj: tisková zpráva

Zběsilé tempo, v němž sněmovna během úterního večera přijala ve zrychleném režimu vládou předložené zákony, není podle poslankyně Věcí veřejných Kočí důvodem, aby jejich schválení nebylo považováno za řádné.

Na vyhlášení stavu legislativní nouze, který umožnil, aby sněmovna schválila balíček zákonů, nevidí předsedkyně poslaneckého klubu Věcí veřejných Kristýna Kočí nic špatného.

„Paragraf 99 ho umožňuje i pro situace hospodářského ohrožení, a to by nastalo, pokud by se zákony nepodařilo schválit do konce roku. Hrozilo by snížení ratingu a prodražení dluhové služby. Takže zákony byly schváleny velmi košer způsobem," uvedla Kočí ve Studiu 6 České televize.

Samotnou ji mrzí, že poslanci nemohli schvalovat zákony klasickým způsobem. „Ale opozice přišla s obstrukcemi a navíc deklarovala, že Senát v novém složení zákony neschválí. Dokázala bych si představit, že to schvalování proběhne klasicky se standardní diskusí, ale vzhledem ke lhůtám a postoji opozice nebylo možné postupovat jinak," obhajuje Kočí způsob, jaký koalice k prosazení svých záměrů zvolila.

Celý článek na ParlamentniListy.cz