Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Zahradil se zlobí na ´sudeťáckou´ Českou televizi. Ta mlčí

Zahradil se zlobí na ´sudeťáckou´ Českou televizi. Ta mlčí
zdroj: Mediafax

Europoslance ODS Jana Zahradila popudilo, že se dokumentarista David Vondráček chystá pro Českou televizi natočit sedmidílný dokument o hromadných hrobech, které údajně patří Němcům zabitým při poválečném divokém odsunu.

Zahradilovi také vadí, že Česká televize nenatočí sedmidílný dokument k sedmdesátému výročí heydrichiády, kdy Němci systematicky vyvražďovali české vlastence.

„Opět bublám vzteky. Redaktor ČT pan Vondráček, nedávný laureát ´ceny Eriky Steinbachové´ připravuje na jaro sedmidílný seriál o hromadných hrobech Němců z poválečného divokého odsunu. Zjevně se inspiroval loňskou kauzou Dobronín - tam to ovšem s tou českou krvežíznivostí nějak nevyšlo, když se ukázalo, že vůdcem likvidačního komanda byl Rakušan," uvedl Zahradil.

„Protože výroba českého kolektivního špatného svědomí je zřejmě ve veřejném zájmu, tak se tohoto tématu chopila ´veřejnoprávní´ Česká televize a pumpuje do něj koncesionářské peníze. Nebo přispěla nějakým grantem i Evropská unie? Popřípadě by paní Steinbachová s panem Posseltem mohli uspořádat veřejnou sbírku. Jejím garantem v ČR může být třeba Bohumil Doležal," dodal Zahradil.

Celý článek na ParlamentniListy.cz