Dnes je pátek 18. října 2024., Svátek má Lukáš
Počasí dnes 9°C Polojasno

Za českými památkami bez davů turistů: Zažijte let balónem na vlastní kůži

Za českými památkami bez davů turistů: Zažijte let balónem na vlastní kůži
zdroj: Inzerce

Máte rádi památky, ale na davy vás neužije? Máme pro vás skvělý tip – vyzkoušejte let balónem. Tento tak akorát adrenalinový zážitek vám umožní vidět naše nejkrásnější místa z úplně jiné perspektivy a společnost vám bude dělat jen ptactvo, pilot a ostatní vzduchoplavci.

Let balónem není totiž jen o adrenalinu. Je především o pocitu volnosti a nádherných výhledech. Jen si to představte – vznášíte se nad krajinou, pod sebou máte malebné uličky historických měst, nekonečné lesy a louky i hrady a zámky jako na dlani, a to vše bez hluku a spěchu, který obvykle turistické destinace provází. Místo tlačenic na prohlídkách si užijete nádherný výhled bez toho, aby vám někdo překážel ve výhledu nebo vás přehlušoval.

Kam se vydat na let balónem po ČR?

Možná vás překvapí, kolik českých památek můžete z balónu obdivovat. Přinášíme několik tipů na místa, která rozhodně stojí za to vidět z ptačí perspektivy.

  • Český Krumlov: Český Krumlov je oblíbeným turistickým cílem po celý rok, a o davy tu není nouze.Let balónem vám poskytne úchvatný pohled na celé historické centrum města s poklidně tekoucí Vltavou, malebným zámkem a střechami historických domů. A co teprve ten západ slunce nad městem?
  • Karlštejn: Jedna z nejznámějších českých památek, hrad Karlštejn, vypadá z balónu doslova jako z pohádky. Navíc si můžete prohlédnout hrad v celé kráse a vidět i zákoutí, která byste po svých rozhodně neobjevili.
  • Pálava a její vinice: Pokud máte rádi víno, určitě oceníte let balónem nad malebnými vinicemi Pálavy. Kromě nádherné přírody tu můžete z výšky obdivovat i památky, jako jsou Dívčí hrady nebo Mikulov. Tento let je nejkrásnější v létě nebo na podzim, kdy hrají vinice všemi barvami
  • Kamkoli po celém Česku: Lety balónem je možné domluvit prakticky kdekoli. Třeba největší česko-slovenská zážitková agentura Adrop.cz nabízí lety ve všech krajích republiky. Je pak na vás, na jakém místě vzletu se s pilotem domluvíte. Kromě známých památek si klidně můžete vybrat své oblíbené místo, ke kterému máte citový vztah. Skoro nic totiž není nemožné.

Let balonem zdroj: Inzerce

Co je potřeba vědět před letem?

Než se vydáte na svůj první let, je dobré vědět pár věcí.

  • Balóny létají buď brzy ráno, nebo navečer, kdy jsou podmínky pro let nejlepší.
  • Oblečení si vezměte takové, ve kterém by vám bylo příjemně i na zemi, teplota se nahoře prakticky neliší. Obuv si určitě vezměte pevnou a nepromokavou –přistát můžete v trávě nebo na poli, takže je dobré počítat s trochou rosy nebo bláta.
  • Lety jsou závislé na počasí a může se tak stát, že se váš let kvůli nepříznivým podmínkám posune na jiný den. Ale věřte, že čekání se vyplatí.

Let balonem zdroj: Inzerce

Privátní let balónem: Tip pro extra soukromí

Do balónového koše se vejde okolo 10–20 osob, záleží na velikosti balónu. Čím více pasažérů, tím levnější bude vaše letenka. Pokud byste ale chtěli letět jen sami, případně se svou drahou polovičkou, rodinou nebo přáteli, doporučujeme zamluvit soukromý let balónem, kde s vámi v koši nebude kromě pilota nikdo jiný. Při takovém vyhlídkovém letu se pak můžete domluvit na trase mnohem podrobněji.

Tak kdy, kam a s kým vyrazíte?

Zdroje:
komerční sdělení / PR