Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Z Nečase a Peake jsou mrtvoly. I tohle vyvolal Klaus

Z Nečase a Peake jsou mrtvoly. I tohle vyvolal Klaus
Václav Klaus | zdroj: Profimedia

Exprezident Václav Klaus se v sobotu poměrně ostře opřel do vlády Petra Nečase. Podle něho vláda nedemonstruje, že by chtěla něco dělat s klesající ekonomikou, a její jedinou strategií je relativně klidně dožít do sněmovních voleb. Politici dle Klause nevidí, že je nutné udělat hlubokou a radikální změnu ekonomického systému. ParlamentníListy.cz oslovily politiky, co si o tom myslí.

Podobné věci Klaus také zmínil již ve svém novoročním prezidentském projevu. „Naše ekonomika přešlapuje na místě, dokonce klesá a v celosvětovém kontextu a vůči nám srovnatelným zemím ztrácí. Nejedná se o krátkodobý periodický výkyv, který sám odezní, ale evidentní trend se střednědobým charakterem a může se jednat i o tendenci trvalejší,“ uvedl Klaus v sobotu při příležitosti každoročního setkání absolventů Vysoké školy ekonomické v Praze.

„V naší iracionální politické situaci se touto věcí v politické sféře nikdo nezabývá. Vláda nedemonstruje, že si je tohoto fenoménu vědoma a vůbec ne, že s ním chce něco dělat. Jedinou strategií je relativně klidně dožít do parlamentních voleb v květnu 2014,“ uvedl exprezident. Klaus dodal, že vládě chybí schopnost zformulovat jakoukoliv strategii či vizi a není možné provést ani nejzákladnější projekty.

Zdroje: