Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Z Janečkova tajného dědictví: Za pokračování Sanitky se ČT prohne

Z Janečkova tajného dědictví: Za pokračování Sanitky se ČT prohne
zdroj: Mediafax

ParlamentníListy.cz už informovaly, že odcházející šéf České televize zanechá svému nástupci dědictví v podobě sedmadvaceti rozpracovaných pořadů, o kterých nemá ponětí ani Rada ČT. Největším pohrobkem Janečka pak bude bez diskuze pokračování legendárního seriálu Sanitka. I on je zahalen spoustou spekulací.

Podle mluvčího ČT je projekt div ne na začátku, zatímco protagonisté seriálu tvrdí: Natáčet se začne v září. Televizní kasa se tak má na co „těšit".

„K Sanitce není zatím ještě vůbec nic. Ani ještě nejsou dokončené dohody s herci, zda budou či nebudou v obnoveném seriálu hrát," reagoval na dotaz ParlamentníchListů.cz mluvčí České televize Ladislav Šticha. Chtěli jsme vědět, kdy se seriál začne natáčet a případně, jaké budou náklady na jeho výrobu.

ČT neřekne nic! Mluvil jen Renč

„Sanitka je ve fázi, kdy těžko dostanete nějaké informace, pokud vím, jednalo se o smlouvách s hereckým ansámblem, což je úplně první krok. Čili v tuhle chvíli říct, kolik bude mít dílů, kdy se to bude vysílat, kolik to bude stát, zatím nikdo neřekne," konstatoval mluvčí. Vypadá to ale, že pravá ruka neví, co dělá levá. Co jsme se nedozvěděli z veřejnoprávního média, řekl redakci režisér druhé Sanitky Filip Renč. A vypadá to, že zas až tak na začátku seriál není, jak tvrdí mluvčí vzhledem k tomu, že natáčení má být zahájeno už 22. září.

Příprava na natáčení seriálu trvala téměř dva roky. Nová Sanitka bude mít třináct dílů a na každý z nich má režisér Renč prý jen třináct dní. „Rozpočet byl snížený, byl snížen i počet natáčecích dnů a to kvůli ekonomické krizi. Musíme si poradit s třinácti natáčecími dny na jeden díl, což je samozřejmě velký kvapík na hodinový díl," zmínil režisér pro redakci.

Celý článek na ParlamentniListy.cz