Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Vzpoura v ODS: Nesmíme zničit VV, Tluchoř nemluví za všechny

Vzpoura v ODS: Nesmíme zničit VV, Tluchoř nemluví za všechny
zdroj: tisková zpráva

Po dnešku nebude z poslaneckého klubu ODS znít k vládní krizi stejná písnička „zpívaná" předsedou klubu Petrem Tluchořem. Ten se za klub v posledních dnech jednoznačně vymezil proti Věcem veřejným po boku TOP 09.

Předseda pražské ODS a poslanec Boris Šťastný přes ParlamentníListy.cz vzkázal vládní koalici: Musí se jednat a svou kůži na trh musí přinést i TOP 09.

"Není možné spustit hon na čarodějnice. Pro mě nic není černobílé. A pro mě Věci veřejné jsou stranou, kde určitě jsou vnitřní problémy, kde je co zlepšovat, ale jsou v ní pro mě legitimně zvolení zástupci. A já nechci měnit princip, že zastupitelská demokracie funguje," prohlásil kategoricky Boris Šťastný.

Jednat, jednat, jednat

"Občan a volič je ten, který volí. My nemáme právo tuto věc měnit. Proto plně respektuji postup prezidenta, jako jediný je uvážlivý. Není vyhrocený," odkázal na přístup prezidenta Václava Klause. Ten vzkázal, že nebude odvolávat žádné ministry, dokud nebude znát postup, co bude dál. Své prohlášení prezident přednesl těsně před tím, než mu premiér Petr Nečas doručil demisi tří ministrů Věcí veřejných v čele s Vítem Bártou.

Celý článek na ParlamentniListy.cz