Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Vraždil z nudy. Teenager zastřelil studenta, čeká ho doživotí

Vraždil z nudy. Teenager zastřelil studenta, čeká ho doživotí
Zleva Michael Dewayne Jones, Chancey Allen Luna a James Francis Edwards | zdroj: Profimedia

Šestnáctiletý Chancey Allen Luna se s kamarády nudil, tak se rozhodl někoho zabít. Obětí se stal 23letý student, kterého střelil do zad, když si šel zaběhat. Porota Lunu odsoudila k doživotí bez možnosti předčasného propuštění, informovala stanice CNN.

Luna australského studenta Christophera Lanea zastřelil v srpnu 2013, když kolem něj s dalšími dvěma kamarády projížděli autem. Porota ho shledala vinným z vraždy prvního stupně a doporučila doživotí bez možnosti předčasného propuštění. Od trestu smrti ho zachránilo jen to, že v době vraždy nebyl plnoletý. Oficiální verdikt padne v červnu.

K doživotí byl v březnu za vraždu druhého stupně odsouzen i řidič auta Michael Jones. Protože mu v době střelby na studenta bylo 17, může požádat o předčasné propuštění. Nejdříve však v roce 2051.

Žalobce stáhl obžalobu z vraždy prvního stupně u třetího z podezřelých Jamese Francise Edwardse za to, že svědčil proti Lunovi a Jonesovi. Edwardse, kterému tehdy bylo 15 let, soud teprve čeká.

Laneho, který na univerzitě studoval na baseballové stipendium, si trojice mladíků vybrala zcela náhodně. "Nudili jsme se a neměli co dělat, tak jsme se rozhodli někoho zabít," přiznal Jones.

Zdroje: