Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Vladimír Franz má vlastní týdeník, představuje v něm svou vizi

Vladimír Franz má vlastní týdeník, představuje v něm svou vizi
První číslo týdeníku Franzin | zdroj: http://vladimirfranz.cz

Kandidát na prezidenta Vladimír Franz má od včerejška novinku. Týdeník Franzin, v němž ve vlastní eseji představuje svoji vizi, jak zlepšit společenskou náladu v České republice.

Týdeník Franzin vydává iniciativa Vladimír Franz prezidentem a prozatím je k dostání v ulicích Prahy, Brna, Českých Budějovic, Ústí nad Labem, Liberce, Plzně, Olomouce a Ostravy, a také volně ke stažení ve formátu PDF.

Iniciativa se tak snaží veřejnosti přiblížit, jak si Vladimír Franz představuje své případné působení ve funkci hlavy státu, a mimo jiné tak rozdmýchat mediální klišé, která se soustředí vesměs na jeho netradiční vzhled.

V týdeníku se kromě zmíněné eseje, v níž se Franz zamýšlí nad tím, jak Češi postrádají snahu vzít odpovědnost do vlastních rukou, objevují také komentáře známých osobností i neznámých občanů týkající se Franzovy kandidatury.

Klausem být nechci

Franz se kromě jiného ostře vymezuje proti přízemnímu pojetí prezidentství, které pro něj představuje současný prezident Václav Klaus. 

V aktuálním vydání týdeníku Respekt se na toto téma Franz vyjadřuje následovně: "Chci pojmenovávat věci a dávat této zemi duchovní rozměr, ne se neustále tříminutově vyjadřovat k drobným činnostem jako dnešní prezident."

Navzdory průzkumům veřejného mínění, kde už několik měsíců vede Jan Fischer, se Vladimír Franz stal vítězem zkušebních voleb na serveru idnes.cz a vede také na konkurenčním ihned.cz.