Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Vedení ODS tlačí na Pospíšilův odchod. Skončí?

Vedení ODS tlačí na Pospíšilův odchod. Skončí?
zdroj: Mediafax

Dramatické grémium nejužšího stranického vedení ODS vyústilo v dohodu, že v pondělí se uskuteční schůzka, na které se rozhodne, kdo ministra nahradí, uvádí deník Právo. Sám ministr to popírá.

Podle špiček ODS je neudržitelná Pospíšilova politika na ministerstvu a s tím i jeho pozice ve vládě. Rozzuřený byl i samotný premiér Nečas. Pospíšila kritizovali zejména kvůli jeho rok trvající snaze o odvolání Vlastimila Rampuly.

„Nejde rozdělovat státní zástupce na hodné a zlé,“ padlo na grémiu. „Tahle šílená hra už nemůže dál pokračovat,“ vyjádřil se další účastník grémia.

Sám Pospíšil informace o svém konci samozřejmě popírá a k průběhu grémia se nechce vyjadřovat. „Mohu říct pouze to, že žádná úvaha o tom, že bych měl skončit, případně kdy, nepadla,“ ujišťuje ministr.

Kdo Pospíšila případně nahradí, není jasné. O funkci ministra spravedlnosti mají mimořádný zájem Věci veřejné. Strana však nemá kromě Karolíny Peake vhodnou osobu, která by byla schopná rezort zastávat. A Karolína Peake se zase nechala slyšet, že o funkci nemá zájem.