Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

V Praze byly k nahlédnutí byty nové prémiové rezidence

V Praze byly k nahlédnutí byty nové prémiové rezidence
Prostorné a vzdušné apartmány se mohou pochlubit jedinečnými výhledy na centrum Prahy | zdroj: tisková zpráva

Zájem o luxusní bydlení podle developerů roste a Praha se v tomto segmentu dostala na špičku především díky vysoké úrovni těchto nemovitostí. Originální byty, zajímavé výhledy, nadčasová  architektura – to vše splňuje i bydlení v Rezidenci Sacre Coeur 2. Přesvědčit se o tom mohli návštěvníci během Dnů otevřených dveří. 

Za zrodem nové rezidence pod petřínským vrchem stojí developerská společnosti SATPO. Exkluzivní novostavba Rezidence Sacre Coeur2 s půdorysem podkovy a šesti vchody nabízí vedle osmi loftů a pěti luxusních střešních vil, takzvaných penthousů, ještě 72 apartmánů o velikosti 1+kk až 5+kk se zahradami, terasami a výhledy na historické centrum města. Během Dnů otevřených dveří bylo možné prohlédnout si zajímavé tyto prémiové byty. Při této příležitosti mohli návštěvníci také zhlédnout výstavu předního českého malíře Dominika Mareše, který se do širšího povědomí veřejnosti dostal už v roce 1997 díky výstavě svých obrazů v Národním technickém muzeu. V současné době jsou jeho díla v duchu strukturální abstrakce součástí soukromých sbírek ve více než dvaceti zemích světa. Obrazy tohoto autora byly k vidění na čtyřiceti samostatných výstavách v Česku i zahraničí.

Praha vede v luxusních bytech

Zájem o nové byty podle developerů roste. Praha se v segmentu luxusního bydlení dostala na špičku především díky vysoké úrovni tohoto typu nemovitostí. Kvalita luxusních nemovitostí je v Praze srovnatelná s předními evropskými metropolemi. „Zájemců o opravdu luxusní bydlení je sice méně a prodává se pomaleji, ale zato stabilně a bez ohledu na hospodářskou situaci nebo poměry na realitním trhu. V Praze toto pravidlo platí dvojnásobně, nabídka bytů nejvyšší kvality není příliš široká,“ říká Luboš Králíček, manažer prodeje společnosti SATPO, která se zabývá výstavbou a prodejem luxusních nemovitostí. Rezidenty luxusních bytů už zdaleka nejsou pouze cizinci. Čím dál větší zájem o toto bydlení projevují i Češi. „Více než 60 % obyvatel Rezidence Sacre Coeur2 jsou Češi, zatímco například rezidenti z anglosaských zemí tvoří pouhou desetinu klientely,“ potvrzuje současné trendy Luboš Králíček.

scII-exterier-zespoda Svou atraktivní polohou, dispozičním uspořádáním a nabízenými službami představuje Rezidence Sacre Coeur2 komfortní bydlení pro dlouhý a bohatý život | zdroj: tisková zpráva

Nejžádanější je 2+kk

Největší poptávka je po malých bytech. Ze zprávy MMR vyplývá, že průměrná obytná plocha bytu v ČR je 65,3 m2. Podle Eurostatu se Česko v žebříčku průměrné velikosti bytů v EU umístila až za Slovenskem a Chorvatskem. Developeři se shodují na tom, že nejvyšší poptávka je po bytech 2+kk a 3+kk. Tyto preference se projevují napříč celým trhem s nemovitostmi, a to jak u levnějšího bydlení, tak u luxusních bytů. „V naší nejnovější Rezidenci Sacre Coeur2 jsou nejprodávanější dvoupokojové byty. Hned druhé v pořadí jsou penthousy, tedy prostorné střešní vily se zahradou a terasou, ideální pro rodinné bydlení,“ doplňuje Luboš Králíček.