Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Úřad není Vaším královstvím, vzkázal Urban Vitáskové

Úřad není Vaším královstvím, vzkázal Urban Vitáskové
Alena Vitásková | zdroj: isifa/MAFRA/Tomáš Krist

Pokračuje slovní přestřelka okolo Energetického regulačního úřadu. Zatímco ředitelka instituce prohlašuje, že bojuje proti nekalostem, za což se jí kdosi, politiky nevyjímaje, pokouší sesadit z funkce, poslanec Milan Urban ředitelce připomíná, že funkce není žádný pašalík.

Poslanec Milan Urban (ČSSD) předložil návrh, který má vést ke zprůhlednění fungování Energetického regulačního úřadu. Ředitelka instituce Alena Vitásková však nemluví o lepším fungování, ale o vydírání. Urban podobné výroky důrazně odmítá.

Poukazuje totiž na to, že o novelu zákona týkající se ERÚ chystá již čtvrtým rokem a od práce ho neodradí ani velké osobní útoky. Pokud Urban dotáhne svou snahu do konce, budou se ředitelé úřadu měnit podstatně rychleji. Úřad by vedla pětice radních, kteří by se v úplně nejvyšší funkci střídali po roce.

„Výroky Aleny Vitáskové bohužel ukazují, že zastávaný úřednický post považuje za své vlastní nedotknutelné království. Tak tomu ale není a být nemůže,“ dodal Urban s tím, že další posun v modernizaci úřadu by měl přijít 18. března, kdy zasedne hospodářský výbor sněmovny.

Zdroje: