Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 1°C Oblačno

Udělejte si pořádek na toaletním stolku: stačí následovat pár jednoduchých tipů

Udělejte si pořádek na toaletním stolku: stačí následovat pár jednoduchých tipů
zdroj: {New Africa} / Shutterstock.com

Chytré uspořádání kosmetických přípravků na vašem toaletním stolku vám může pomoci hned několikrát. Ušetří vám čas, pomůže se rychle připravit do práce nebo na párty nebo dokonce výrazně usnadní úklid vašeho domova. Máme pro vás několik opravdu funkčních triků, které vám ke kýženému stavu pomohou.

Organizéry na kosmetiku jsou skvělou alternativou ke kosmetickým taštičkám
Když ráno spěcháme do práce, určitě nechceme strávit spoustu času hledáním rtěnky v »bezedné« kosmetické taštičce. Každá z nás se alespoň jednou za život s tímto problémem setkala. Skvělým řešením je nákup plastových nebo dřevěných organizérů pro ukládání kosmetiky. Vhod také přijdou malé košíčky či kelímky na vatové tampony a tyčinky.

Čistota je základ
Čisticí prostředky by vždy měly být po ruce, proto na svém stolku najděte místo pro vlhčené ubrousky. Vyberte si ty, které jsou napuštěné čisticím roztokem, takové odstraní nečistoty a prach rychleji než běžné ubrousky. Pravidelně je používejte k otření zrcadla, lamp a povrchu stolu. Použité ubrousky vyhoďte do odpadkového koše, který doporučujeme umístit pod stolkem.

Na stole nechte pouze to, co pravidelně používáte
V závislosti na ročním období používáme produkty různých odstínů, textur a vůní. Odstraňte ze stolu kosmetiku, kterou v této době nepoužíváte. Tmavší odstín make-upu, světlé rtěnky, lesklé oční stíny a letní parfémy raději odložte na teplejší roční období.

Čistěte štětce
Pokud nanášíte dekorativní kosmetiku pomocí štětce, nezapomeňte je pravidelně čistit. Zbytky kosmetických přípravků a prach, které se nahromadily mezi štětinami, vytvoří ideální podmínky pro množení bakterií. Aby nedošlo ke vzniku zánětu a dalších problémů na pleti, měly by se štětce čistit alespoň každé dva týdny. Doporučujeme je uchovávat ve speciální zásuvce, kde budou chráněny před prachem.

Prozkoumejte svou beauty zásobu
Většina z nás nakupuje a poté prostě hromadí věci, které už nikdy opakovaně nepoužije. Proto doporučujeme roztřídit svou kosmetickou taštičku. Zkontrolujte trvanlivost kosmetických přípravků a prošlé bez váhání vyhoďte. Odložte ty, které nepoužíváte, také se zbavte prázdných lahviček a kelímků. Řiďte se jednoduchým pravidlem: nekupovat nový přípravek (například rtěnku), dokud nedojde předchozí ve stejné barvě. Budete překvapené, kolik místa a hlavně peněz ušetříte!

Zdroje:
Inzerce