Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Tůma do vlády, jde znovu Prahou. Šíří to kmotři, zlobí se Kalousek

Tůma do vlády, jde znovu Prahou. Šíří to kmotři, zlobí se Kalousek
zdroj: Mediafax

Volební lídr TOP 09 v komunálních volbách v Praze Zdeněk Tůma je opakovaně zmiňován jako možný nový ministr. Tentokrát s touto informací přišla MF Dnes, která ale dodává, že bývalý guvernér ČNB nabídku na post v Nečasově vládě odmítl.

 

Jednání o budoucím složení Rady hlavního města Prahy i o jménu nového pražského primátora dávají tušit, že se vítězná TOP 09 v čele se Zdeňkem Tůmou bude muset spokojit s místem v opozici. A tak před několika dny přinesly ParlamentníListy.cz informaci, že by se Tůma měl stát ministrem práce a sociálních věcí, z něhož by přešel Jaromír Drábek na ministerstvo zdravotnictví a tamní šéf Leoš Heger by vládu opustil.

Přestože tuto informaci vedení TOP 09 brzy poté popřelo, v dnešní MF Dnes se objevuje znovu. Ovšem celá záležitost má minimálně dva háčky. Tím jedním je, že Tůma o místo ve vládě nestojí. Už nyní má nabídku, aby přednášel na jednom vědeckém institutu. Pravděpodobně za více peněz, než by měl jako pražský primátor. Tůma už dříve přiznal, že plat primátora by jeho rodinu neuživil, a plánoval, že si bude přivydělávat přednáškami.

Celý článek na ParlamentniListy.cz