Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Třetí ročník Vánočního Bazáááru proběhne opět v Divadle SEMAFOR

Třetí ročník Vánočního Bazáááru  proběhne opět v Divadle SEMAFOR
zdroj: tisková zpráva

Krásnou tradicí se v Praze 6 stal kulturně-charitativní Vánoční Bazááár organizovaný Nadačním fondem Šestý smysl ve spolupráci s Městskou částí Praha 6. Jeho třetí ročník je připraven na 11. a 12. prosince v prostorách Divadla SEMAFOR. 

Na návštěvníky čeká bohatý kulturní program, který si budou moci ZDARMA užít po oba dny. Součástí této akce je prodej předmětů nejen od obyvatel Prahy 6, které mohou v mnoha rodinách obohatit štědrovečerní nadílku. Výtěžek z prodeje předmětů pomůže dětem umístěným v dětských domovech. Nadační fond Šestý smysl pomáhá již od dubna 2013 lidem z Prahy 6 v obtížných životních situacích. Díky štědrosti dárců v uplynulých letech mohl Nadační fond Šestý smysl splnit přání nejen dětem předem vybraným ve spolupráci se sociálním odborem MČ Prahy 6, ale i řadě dalších.

Jejich příběhy a činnost fondu najdete na www.nfsestysmysl.cz

IMG_3619 zdroj: tisková zpráva

Letos v říjnu se mezi tyto obdarované zařadila i Anička Krátká, která se vinou autonehody ocitla v 17 letech na invalidním vozíku s těžkými zraněními. Jako velká bojovnice prošla rehabilitačním léčením a nyní se i na invalidním vozíku postupně vrací ke svým bývalým aktivitám a obrovskou silou vůle překonává nepřízeň osudu. Na vozíku hraje ragby, je členkou tanečního oddílu vozíčkářů, vede volnočasový kroužek v kostele sv. Vojtěcha v Praze 6, dokonce jezdí jako hlavní vedoucí na společné výpravy a na letní tábory. K tomu ještě přidala jízdu na handbike pro handicapované. Dodejme ještě, že Anička pochází ze šesti dětí, nyní je jí 20 let a i přes svůj úraz stihla úspěšně absolvovat Gymnázium Jana Keplera. Za její neuvěřitelný a hrdinný boj s osudem získala od fondu příspěvek na svůj další sen - lyžování na monoski (speciální lyže pro handicapované), které jí pomohou i jako rehabilitační cvičení.

I v rámci letošního Vánočního Bazáááru můžete přispět dětem, které nemají to štěstí, aby žily v rodinném prostředí. V každé domácnosti najdeme předměty, hračky, oblečení, které je nám líto vyhodit, ale už je nepotřebujeme. Pěkné a nepotřebné věci, které ještě mohou někomu udělat radost (např. sportovní potřeby, hračky, bižuterie, oblečení) přineste o víkendech 28. a 29.11 a 5. a 6.12.2015 od 10 do 14 hodin, do TJ SOKOL DEJVICE (zadní vchod Dejvická 2, Praha 6).

sesty smysl-06 zdroj: tisková zpráva

Vánoční bazááár pomůže dětem v dětských domovech

I vy můžete pomoci rozzářit oči dětí, které ve svém životě poznaly jen smutek a často trpěly.

Radostné dětství nepoznaly, špatných zážitků mají na rozdávání, chybí jim teplo domova i hřejivá náruč někoho z rodiny. Tak unisono začínají smutné příběhy dětí z dětských domovů, kterým letos bude Nadační fond Šestý smysl plnit vánoční přání a pokusí se vykouzlit úsměv na jejich tvářích.

Dvanáctiletá Míša žije v dětském domově již od tří let. Našla tam útočiště i s bratrem, protože byli velmi zanedbaní, rodiče se o ně nestarali. Její bratr je v pěstounské rodině, tak zůstala sama. Od raného dětství jí chybí teplo domova, přítomnost někoho blízkého. Stále častěji propadá trudnomyslnosti a smutek převládá v jejím dětském životě     

Jedenáctiletá Viktorka byla v dětství týraná vlastní matkou a nepomohla jí ani babička, její pediatrička. Psychické útrapy jí dostaly až na psychiatrickou kliniku, kde již v útlém věku prošla léčbou. Z rodiny se o ni nikdo nechce starat, všem je na obtíž a tak byla umístěna do dětského domova.

Bratři Roman (13 let) a Denis (11 let) žili s matkou v azylovém domě, ale ta nezvládala domácnost, ani výchovu synů. Chlapci velmi trpěli, neprospívali a před čtyřmi roky byli svěřeni do péče dětského domova. Jsou velmi šikovní a vynikají ve sportu.

Do projektu můžete také přispět jakoukoliv finanční částkou. Nadační fond má zřízenu veřejnou sbírku (S-MHMP/1241484/2013) a k ní je přiřazen speciální transparentní bankovní účet, č.ú.: 107-5920070207/0100, zřízený u Komerční Banky.

sesty smysl-25 zdroj: tisková zpráva

Termíny do diáře:

28. a 29 .11 a 5. a 6.12.2015  - Příjem věcí na Vánoční Bazááár. Tělocvična TJ Sokol Praha Dejvice, zadní vchod Dejvická 2, vždy od 10 do 14 hodin. 

11. a 12. prosince 2015 – Vánoční Bazááár s kulturním programem pro děti i dospělé a prodejem darovaných předmětů. V pátek 11. 12 od 15 do 22 hodin a v sobotu 12. 12. od 10 do 22 hodin, divadlo SEMAFOR.

Zdroje:
Inzerce