Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Trable módních guru: šatičky princezny Charlotte nejsou k mání

Trable módních guru: šatičky princezny Charlotte nejsou k mání
Princezna Charlotte má na sobě šaty, které lidé už neseženou | zdroj: Profimedia

Kdykoli se na veřejnosti objeví britská vévodkyně Kate nebo některé z princátek, módním blogerům trvá většinou jen pár minut, než identifikují, co mají zástupci královské rodiny na sobě. A dalších pár minut trvá, než se model vyprodá. Od minulého týdne ale frustrovaní milovníci módy trpěli - trvalo několik dní, než přišli na to, co měla princezna Charlotte na oficiálním focení  na sobě. Ještě větší frustraci čelili ve chvíli, když zjistili, že šatičky už nejsou k dostání.

Chůva britské princezny Charlotte Maria Borrallová má zřejmě výborný módní vkus. Když královská rodina volila, do čeho svou dcerku oblékne pro oficiální focení po křtinách, sáhla po šatech, které jí vybrala právě Borallová. 

Návrhářům i módním butikům dělá radost každá fotografie jejich oblečení na vévodkyni Kate, protože tržby v Británii vystřelí do nebes. Malý španělský butik M&H, odkud květinový obleček pochází, z reklamy nezbohatne. Lidé ho sice zasypali objednávkami, ty ale vyřídit nezvládne. Nemá na ně už dostatek látky.

"Na skladě mám posledních 10 metrů látky, to vystačí maximálně na 22 šatiček. Víc jich udělat nemůžu, protože továrna na tkaniny ve Valencii už začala vyrábět látky na příští letní a zimní sezonu," říká majitelka butiku Margarita Pato Cidová s tím, že objednávky přicházejí z celého světa. Štěstí mělo ale jen prvních dvaadvacet zájemců.

"Jsem nadšená, jsme malá firma - vše od výběru látek až po šití oblečení dělám já osobně. Vidět ve svých šatech princeznu, je jako výhra v loterii," okomentovala Cidová. Každý model prý dělá vždy jen ve dvou velikostech pro každý z pěti svých butiků. 

Popularita vyvolaná davovou hysterií ale značce M&H nakonec pomůže - plánuje otevřít pobočku v Londýně. "Ráda bych něco poslala i princovi Georgeovi, malý oblek s kraťasy," představuje si návrhářka. 

Zdroje:
The Daily Telegraph