Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Topolánek ´kope ze záhrobí´ do vlády a ODS

Topolánek ´kope ze záhrobí´ do vlády a ODS
zdroj: tisková zpráva

Bývalý předseda ODS Mirek Topolánek v rozhovoru pro deník MF Dnes řekl, že ODS s ním mohla vyhrát sněmovní volby, ale raději je bez něj prohrála a nyní to vydává za - slovy Václava Klause - neprohru.

Topolánek zároveň kritizoval Nečasovu vládu. Redakce zjišťovala názory Topolánkových stranických kolegů. Ti se většinou shodují, že by občanští demokraté s Topolánkem získali méně hlasů - případně, že jde o čirou spekulaci.

„Každý má právo na názor. A každý má právo se mýlit," zafilozofoval si stručně v esemesce předseda ODS Petr Nečas. „S Mirkem Topolánkem by ODS fatálně prohrála. Stačí si připomenout paniku v táboře ČSSD po jeho pádu," vyjádřila se odvážněji první místopředsedkyně ODS a předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová, která byla dlouhodobým kritikem bývalého lídra.

Podle místopředsedy ODS a ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila lze těžko prokázat, jak by ODS dopadla s Topolánkem v čele. „Nevím z čeho Mirek Topolánek vychází, z jaké analýzy, nikdo to nemůže exaktně změřit. Osobně si ale myslím, že ODS s ním mohla jen těžko volby vyhrát. Domnívám se, že ODS s Nečasem získala o dvě až tři procenta více než s Topolánkem," řekl serveru ParlamentníListy.cz Pospíšil.

Celý článek na ParlamentniListy.cz