Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

TOP 09 podpoří v druhém kole senátních voleb koaliční kandidáty

TOP 09 podpoří v druhém kole senátních voleb koaliční kandidáty
zdroj: tisková zpráva

TOP 09 většinou podpoří v těch obvodech, ve kterých její kandidáti do Senátu neuspějí, ve druhém kole kandidáty koaličních stran, tedy ODS a Věcí veřejných. ParlamentnímListům.cz to řekl předseda strany Karel Schwarzenberg.

„V případě, že náš kandidát nepostoupí do druhého kola a postoupí tam nějaký kandidát ODS či Věcí veřejných, tak podpoříme koaličního partnera. Bude ale záležet na názoru našich oblastních organizací a pokud by byl nějaký kandidát z koaliční strany pro tu příslušnou oblastní organizaci TOP 09 nepřijatelný, tak to budeme muset vzít do úvahy a můžeme to přehodnotit," řekl ParlamentnímListům.cz předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Koaliční jednání až po prvním kole

ParlamentníListy.cz se též zajímaly, zda již probíhají nějaká koaliční jednání o vzájemné podpoře koaličních stran v druhém kole senátních voleb. Podle Schwarzenberga takové konzultace zatím neprobíhají a přijdou na řadu až po prvním kole senátních voleb, kdy již bude jasné, kteří kandidáti byli zvoleni přímo a kteří postoupili do druhého kola.

Celý článek na ParlamentniListy.cz