Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

To, co nám řekl žalobce Davida Ratha, nepotěší ČSSD

To, co nám řekl žalobce Davida Ratha, nepotěší ČSSD
zdroj: Mediafax

Bez komplikací podle státního zástupce Petra Jiráta probíhá vyšetřování kauzy Davida Ratha. Jak žalobce pro ParlamentníListy.cz uvedl, chtěl by do podzimu trestní řízení skončit. Jirát současně potvrdil, že se zajímá i o financování ČSSD v souvislosti s tím, co naznačil David Rath před Poslaneckou sněmovnou, že suma sedm milionů korun, která u něj byla zadržena, není úplatkem, ale mohla by souviset s volbami.

Zatímco Ivana Salačová, která je jednou z osmi stíhaných v kauze obviněného poslance a dnes již exhejtmana Davida Ratha, opustila vazbu, samotný Rath marně podává stížnosti.

Vyšetřování na svobodě za odměnu?

Od Salačové měly podle médií pocházet zadržené peníze. V souvislosti s jejím propuštěním pak média spekulují o tom, že šéfka stavební firmy Fisa Ivana Salačová byla „svobodou“ odměněna za spolupráci s vyšetřovateli.

Pokud jde o vyšetřování kauzy Rath, chce středočeský státní zástupce Petr Jirát trestní řízení skončit do podzimu. „Zatím do cesty žádné komplikace nepřišly. Je to samozřejmě hrubý odhad, ale chtěli bychom během podzimu trestní řízení skončit,“ uvedl žalobce pro ParlamentníListy.cz, které se zajímaly, kdy by se Rathův případ mohl dostat před soud. Na podzim jsou shodou okolností i krajské volby, které prezident Václav Klaus vyhlásil na termíny 12. a 13. října.