Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

To Bárta neměl říkat. Óda na Haška naštvala Ratha i Paroubka

To Bárta neměl říkat. Óda na Haška naštvala Ratha i Paroubka
zdroj: tisková zpráva

Vít Bárta přilil olej do ohně už beztak dost rozpálené ČSSD. V sociální demokracii totiž zuří boj o moc a také o její ideové směřování do budoucna.

V pátek vydalo křídlo hejtmana Michala Haška ideový dokument Desatero nové ČSSD, v sobotu širší vedení strany zamítlo přímou volbu předsedy a v neděli ministr Bárta doporučil straně, že jejím nejlepším předsedou by byl Hašek. A to rozzuřilo obě křídla oranžových.

"Když si přečtu Desatero pana Haška, tak z toho cítím ten svěží vítr v sociální demokracii, tu naději, že se ČSSD povede vyvést z té paroubkovsko-rathovsko-sobotkovské izolace. Že to bude konečně partner pro rovnocenný dialog," řekl Bárta v nedělní Partii na Primě.

"Pokud se tyhle očistné kroky stanou, tak já budu první, kdo bude prosazovat dialog s ČSSD, já budu první, kdo na tom bude trvat," dodal ministr dopravy a rozzuřil jak Davida Ratha z křídla úřadujícího předsedy Bohuslava Sobotky, tak místopředsedu strany a senátora Zdeňka Škromacha, který se podepsal pod Haškovu páteční výzvu.

Celý článek na ParlamentniListy.cz