Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Tlustý: Třetí porážka. ODS sklízí, co Topolánek a spol zaseli

Tlustý: Třetí porážka. ODS sklízí, co Topolánek a spol zaseli
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Třetí porážka ve třetích letošních volbách je podle bývalého významného člena ODS Vlastimila Tlustého způsobena tím, že strana opustila principy, které vždy hájila a které ji před čtyřmi lety dovedly k volebnímu vítězství.

Osm senátních křesel a jako důsledek ztráta většiny v Senátu jsou podle dlouholetého poslance ODS Vlastimila Tlustého třetí porážkou strany ve třetích letošních volbách. „ODS sklízí plnými hrstmi to, co Topolánek a jeho okolí zaselo," zní úvodní Tlustého hodnocení pro ParlamentníListy.cz.

Význam volebních výsledků na rozdíl od svých bývalých stranických kolegů nezlehčuje. „Z většinového zastoupení je evidentně menšinové. Přemysl Sobotka to zaplatí opuštěním místa předsedy Senátu. A pokračuje období vyprazdňování ODS jak programové, tak osobnostní," říká ministr financí první Topolánkovy vlády.

"ODS na konci května vsugerovala sama sobě i veřejnosti, že uspěla v parlamentních volbách, ale to byla první porážka. Druhou porážkou byly komunální volby, kdy ODS vyklidila pozice ve velkém počtu měst. A třetí porážka přišla ve druhém kole senátních voleb, kdy ODS ztratila v horní komoře většinu," nemilosrdně vyjmenovává expředseda poslaneckého klubu ODS letošní nezdary své bývalé strany.

Celý článek na ParlamentniListy.cz