Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Tipy na víkend: Knedlíky, charita a horkovzdušné balóny

Tipy na víkend: Knedlíky, charita a horkovzdušné balóny
ilustrační snímek | zdroj: tisková zpráva

Předposlední prázdninový víkend je na obzoru. Slunce se sice schovává za mraky, ale to neznamená, že volno musíte nutně strávit před televizí. Co vás čeká a nemine v druhé půlce srpna? 

Pomáhejte sportem

Chcete udělat něco pro sebe a zároveň pomoct těm, kteří to potřebují? Sobotní benefiční golfový turnaj v areálu Silesia Golf Resort Kravaře finančně podpoří projekty v Africe. Výtěžek bude určen například k nákupu brýlí a vybavení mobilní kliniky v Malawi. V jednorázovém vstupném je zahrnuta také snídaně a občerstvení na hřišti. Více informací o akci zde.

Golf pro Afriku Golf pro Afriku | zdroj: Rotary

Špetka Asie na Václaváku

Milovníci asijské kultury do pozoru! V sobotu v pravé poledne se na pražském Václavském náměstí u sochy svatého Václava sejdou vyznavači asijského stylu. Poznáte je na první pohled, dali si za cíl sejít se co v nejvýstřednějších modelech. Pochod s názvem Harajuku Walk Prague bude od 'koně' směřovat na Staroměstské náměstí, kde se hodinu pozdrží, a dál jeho kroky budou pokračovat do cíle, tedy na Letenské náměstí.

Gejša Gejša | zdroj: ThinkStock

 

Rej barevných balónů

Pokud se alespoň na jeden den od čtvrtka do neděle vypravíte do Telče, můžete se těšit na pestrobarevnou podívanou. Letos se totiž už poosmnácté konají lety horkovzdušných balónů nad Telčí. Oblohu zaplní barevná vznášedla s posádkami ze všech koutů České republiky. Nenechte si tento nezapomenutelný zážitek ujít! 

Létající balony Létající balony | zdroj: isifa/MAFRA/Petr Lemberk

Císařské slavnosti

Město Kadaň pořádá každý rok na památku příjezdu Karla IV. v roce 1367 velkolepou slavnost s názvem Císařský den. Ulice města zaplaví v sobotu od deseti hodin dobové kostýmy a ve dvě odpoledne se návštěvníci mohou kochat průvodem královské družiny v čele s panovníkem. Nebudou chybět ani rytířské turnaje, koncerty a závěrečný ohňostroj. Program naleznete zde.

Císařšký den v Kadani Císařšký den v Kadani | zdroj: Město Kadaň

Vizovické oslavy trnek

Vizovické Trnkobraní má za 47 let své existence pevné místo mezi hudebními akcemi jak na domácí půdě Moravy, tak v Čechách. Multižánrový festival se letos oproti loňským ročníkům koná po dva dny, v pátek a v sobotu. V neděli se dění přesune mimo areál likérky Rudolf Jelínek přímo do vizovických ulic. V sobotu se pořádá tradiční soutěž v pojídání trnkových (tzn. švestkových) knedlíků. Program nabízí koncerty českých kapel na dvou scénách. Zahraje např. skupina Kryštof, Tři sestry, slovenská formace Desmod nebo písničkář Tomáš Klus.

Trnkobraní Trnkobraní | zdroj: isifa/MAFRA/Dalibor Glück

Okolo Třeboně...

K jihočeské Třeboni ryby zkrátka neodmyslitelně patří. Tato rybářská mekka bude po tři dny zasvěcena právě rybám a všem milovníkům rybích specialit. Rybářské slavnosti se pokusí letos už podesáté přiblížit veřejnosti rybářské řemeslo, jeho základy i kouzlo okamžiku, kdy se správně rostlý kapr chytne na návnadu. A aby ryb nebylo přespříliš, v rámci doprovodného programu vystoupí skupina Čechomor a k dispozici bude také třeba otevřená keramická dílna. 

ryby Ilustrační foto | zdroj: Isifa.com

Zdroje:
Vlastní