Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 5°C Polojasno

Taková divná rodina. Časopis šťoural, jak to chodí doma u Klausů

Taková divná rodina. Časopis šťoural, jak to chodí doma u Klausů
Lívia Klausová a Václav Klaus | zdroj: Mediafax

Je ženou, kvůli níž se rozhořel lítý boj mezi prezidentem Milošem Zemanem a ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem. U bývalé první dámy Livie Klausové se ale nenechme mýlit jejím pečlivě budovaným mediálním obrazem, nabádá ve svém nejnovějším čísle týdeník Reflex, jenž možné velvyslankyni na Slovensku věnoval titulní a povícero vnitřních stran.

Jaká je žena, kvůli níž se zastavil proces jmenování nových velvyslanců, popisuje ve svém nejnovějším čísle týdeník Reflex. Bývalou první dámu Livii Klausovou umístil na titulní straně ve fotokoláži s tenisovou raketou s popraskaným výpletem v ruce a údernými hesly „Pravda o Livii“ nebo „Manželství v troskách“ či „Ještě drsnější než Klaus“, jimiž láká na obsáhlý text uvnitř časopisu.

Ten uvádí upozorněním, abychom se nenechali mýlit jejím pečlivě budovaným mediálním obrazem. Livia Klausová prý není citlivou dámou, smýkanou a ponižovanou dominantním Václavem Klausem. Naopak je to ona, kdo je ve vztahu těch dvou sebestřednější, pragmatičtější a přezíravější k nejbližšímu okolí.

Livia a Václav Klausovi mají podobné povahové rysy

„Já jsem se s Livií Klausovou setkal jenom párkrát a víceméně to bylo vždy takové protokolární chování, takže z toho lze těžko něco soudit, jestli taková opravdu je. Nepochybně když spolu takzvaně 'dlouho vydrželi', tak určitě mají zhruba podobné povahové rysy a našli jakýsi kompromis v povaze toho soužití,“ říká pro ParlamentníListy.cz psycholog Petr Beroušek.

Zdroje: