Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Svět a politiku ovládají zednáři a tajné spolky. Český vědec se rozpovídal

Svět a politiku ovládají zednáři a tajné spolky. Český vědec se rozpovídal
Daniel Solis | zdroj: danielsolis.webs.com

Daniel Solis vyučuje na Vysoké škole mezinárodních a veřejných vztahů v Praze a přednáší zde předmět Konspirace v mezinárodních vztazích. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz poodhalil, jaký vliv na světovou politiku mají různé tajné spolky a zájmové skupiny a jejich konspirace.

Solis upozorňuje, že bývají vytvářeny umělé hrozby, které mají vést k vyvolávání strachu ve společnosti a její lepší manipulovatelnosti a ovládání veřejného mínění. To je příklad takzvané války proti terorismu. Podle něho i některé konspirační teorie samy jsou někým uměle vytvářeny, aby manipulovaly společnost.

„Já mám k dispozici text od poradce prezidenta Baracka Obamy Casse Sunsteina, který byl vydán University of Chicago Law School. Ta studie se jmenuje Konspirační teorie (Conspiracy theories). Pojednává o tom, jak je nutné pro stabilitu režimu, zde konkrétně USA, infiltrovat ty skupiny, které šíří konspirační teorie. Infiltruje se virus do nitra těch skupin, které se zabývají konspiračními teoriemi a pak je šířeno něco, co může režimu či skupinám vyhovovat k šíření fám, které mohou někoho poškodit. Čili je nutné kritice podrobovat i konspirační teorie. Nelze bezmyšlenkovitě podléhat konspiračním teoriím a je nutné být vůči nim stejně kritický jako vůči této takzvané realitě předkládané oficiálními médii,“ řekl Solis.

Konspirace byly, jsou a budou

 

Zdroje: