Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

StudentPoint oslavil tři roky novým designem a rekordem v návštěvnosti

StudentPoint oslavil tři roky novým designem a rekordem v návštěvnosti
zdroj: tisková zpráva

Studentský portál StudentPoint.cz slaví tři roky od svého oficiálního spuštění. K výročí si nadělil nový design a spustil nové rubriky, a to na základě přání a požadavků svých čtenářů. Jejich počet se jenom od konce roku 2011 ztrojnásobil, unikátní počet návštěvníků aktuálně atakuje hranici sedmdesáti tisíc za měsíc.

Obsah StudentPointu vytváří více než 150 studentů z celé ČR, díky nimž portál studentskou optikou informačně pokrývá oblasti vzdělávání, módy, designu, technologií, kultury, sportu, cestování a vztahů a současně sleduje aktuální dění na vysokých školách.

Nové čtenáře přilákaly i další sekce portálu, ušité na míru studentům, věnované radostem i problémům, s nimiž se v běžném životě potýkají. Například Gourmet, v níž studenti najdou inspiraci, jak za málo muziky uvařit kvalitní večeři nebo umíchat dobré koktejly. Popularitu brzy získaly Student girl a Student boy, orientující se na vztahy, módu a nové technologie.

Unikátní přehled studentských akcí a klubů

Novinkou je i sekce Praktické rady, která přináší studentům užitečné informace z běžného studentského života. „Čtenářům poradíme, jaký účet je pro ně nejvýhodnější, na co si dát pozor při hledání bydlení, jak a kde si najít práci a kde se jí naopak vyhnout, na co si dát pozor při uzavírání smluv, tipy jak ušetřit z napnutého studentského rozpočtu a další. Přidanou hodnotou budou hlavně osobní zkušenosti autorů v kombinaci s komentáři odborníků k dané problematice“, doplňuje manažer portálu Michal Fikrle.

K novinkám, které jsou těsně před zprovozněním, lze zařadit nový Kalendář akcí. Jeho ambicí je celostátně pokrýt všechny studentské akce z oblasti kultury, umění, sportu a klubové scény. „Díky novému Kalendáři akcí bude StudentPoint jako jediný portál přinášet naprosto unikátní přehled všech studentských akcí a klubů po celé ČR“, dodává Michal Fikrle.

Poslední jarní novinkou je příprava na spuštění videoreportů ze studentských akcí. Ty budou navazovat na úspěšný projekt PartyHlídky, kterou StudentPoint spustil v létě loňského roku na studentských akcích a v klubech v Praze.

Praxe v redakční a manažerské práci

StudentPoint byl založen v roce 2008 a po ročním vývoji byl na jaře 2009 uveden oficiálně do provozu. Od počátku bylo jeho ambicí své čtenáře pobavit, inspirovat, informovat a vtáhnou do víru dění. Za tři roky si celostátní projekt vydobyl stabilní pozici mezi studentskými webziny. Díky kontinuálnímu nárůstu návštěvnosti a stabilní skupině pravidelných čtenářů se stal místem, kde se střetává studentská poptávka s nabídkou.

Studentům nabízí nejen možnost nabytí praxe v redakční a manažerské práci, ale vytváří spojení mezi nimi a komerční sférou, což umožňuje získat zajímavé a nové zkušenosti pro jejich další profesní směřování.