Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Socioložka Šiklová kritizuje: Klaus používá Hájka jako lakmusový papírek

Socioložka Šiklová kritizuje: Klaus používá Hájka jako lakmusový papírek
zdroj: Mediafax

Téměř dva týdny živila média kauza, kterou rozpoutal vicekancléř Petr Hájek svými výroky na adresu organizátorů, účastníků i těch, co podpořili gay festival Prague Pride.

Socioložka Jiřina Šiklová, blízká názorům Václava Havla se domnívá, že mohlo jít o úmyslný humbuk, kterým si prezident Václav Klaus ústy svého blízkého spolupracovníka testoval náladu ve společnosti a zjišťoval početnost zastánců konzervativních postojů.

Destrukce společnosti

Výhodnější období pro mediální pozornost svému výroku si nemohl prezidentův vicekancléř Petr Hájek ani vybrat. Začátkem srpna, kdy jsou sdělovací prostředky vděčné za každou alespoň trochu zajímavou zprávu z oblasti politiky, odpálil bombu drsnou kritikou na adresu pražského primátora Bohuslava Svobody za jeho záštitu nad akcí Prague Pride.

Primátorovi vyčetl, že festival homosexuálů je nátlakovou akcí a demonstrací ideového vidění světa, v němž klasická rodina již nehraje žádnou roli a v němž hluboké národní tradice a kulturní kořeny ožírá obluda multikulturalismu. „Světa, v němž sexuální či jakákoli jiná deviace je povýšena na ctnost, abnormalita na normu, destrukce společnosti na posvátný Pokrok," odstartoval Hájek celou kauzu Svobodovou kritikou pro ParlamentníListy.cz a dokonce primátora vyzval, aby kvůli svým postojům vystoupil z ODS.

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz.