Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Sobotkovi došla trpělivost. Volá si ´na kobereček´ Ratha i Haška

Sobotkovi došla trpělivost. Volá si ´na kobereček´ Ratha i Haška
zdroj: Mediafax

Úřadujícímu předsedovi ČSSD Bohuslavu Sobotkovi došla trpělivost. Jeho spolustraníci baví veřejnost neustálým hašteřením, čemuž chce jako jejich šéf před podzimními volbami učinit přítrž.

Statutárnímu místopředsedovi ČSSD Bohuslavu Sobotkovi, který po rezignaci Jiřího Paroubka sociální demokracii už tři měsíce vede, není co závidět. Místo přípravy na podzimní senátní a komunální volby si čelní politici opoziční strany vyřizují přes média účty hodně nevybíravým způsobem. S tím je třeba skoncovat, rozhodl se Sobotka.

Na páteční jednání gremia ČSSD pozval středočeského hejtmana Davida Ratha a doufá, že dorazí i předseda Asociace hejtmanů Michal Hašek a všichni místopředsedové. Právě Rath a Hašek jsou nejviditelnějšími tvářemi boje o budoucí rozložení sil ve vedení strany i směřování sociální demokracie.

V médiích se častují urážkami. Hašek nazývá Ratha bájnou mořskou příšerou Krakenem, ten kontruje výzvou, ať kolaboranti, tedy ti, co projevují vůči vládě vstřícnost, odejdou z ČSSD. Rath bojuje na více frontách, protože ho jeho středočeský rival Milan Urban dokonce připodobňuje k rakouskému nacionalistickému politikovi Jörgu Haiderovi.

Celý článek na ParlamentniListy.cz