Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Šlouf: Zemanovci mají různé sponzory, Zbytek mezi ně nepatří

Šlouf: Zemanovci mají různé sponzory, Zbytek mezi ně nepatří
zdroj: tisková zpráva

Volební manažer Strany práv občanů Zemanovců Miroslav Šlouf odmítá, že by partaj sponzoroval šéf její jihočeské organizace podnikatel a bývalý důstojník ČSLA Zdeněk Zbytek.

"O tom, že by měl financovat Zemanovce, nic nevím. Přes generální sekretariát žádné peníze od pana Zbytka nepřišly. Pakliže někomu pomáhá, musíte za ním," řekl serveru ParlamentniListy.cz ve středu Šlouf.

Zdeněk Zbytek, kterého předchází pověst kontroverzního podnikatele, se přitom nedávno nechal mezi spolustraníky slyšet, že už ho přestává bavit stranu sponzorovat.

"Pokud nepřekročíme aspoň tříprocentní hranici proto, abychom získali příspěvek od státu za hlasy, dál to platit nebudu," řekl Zbytek.

Zbytek je bývalým důstojníkem armády socialistického Československa, který byl před dvaceti lety připraven zasáhnout tanky proti demonstrantům během sametové revoluce. Komunistický aparátčík Šlouf byl zase před rokem 1989 poslancem za KSČ. Po revoluci se oba postupně stali věrnými spolupracovníky Miloše Zemana.

SOUVISLOSTI:
Zbytek: Nepřekročí-li Zemanovci 3 procenta, přestanu to platit

Mluvčí Zemanovců Marek Rejman už dříve uvedl, že strana žije hlavně ze sponzorských darů. Žádný jejich seznam však dostupný není.

"V otázce zveřejňování sponzorů budeme postupovat podle zákona. Pokud mají někteří naši oponenti pocit, že na financování kampaně SPOZ je něco nekalého, ať předloží konkrétní důkazy," reagoval Rejman na dotazy ParlamentníchListů.cz ohledně financování strany.

Šlouf říká, že se Zbytkem se znají řadu let a nemá tak prý důvod cokoli zatajovat. "Spolupracujeme. Určitě se nijak nepereme," uvedl Šlouf.