Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Skoro zataženo

Slavný právník dál pomlouvá Hrad: Vynesl, co zlého dostal za úkol

Slavný právník dál pomlouvá Hrad: Vynesl, co zlého dostal za úkol
Pavel Hasenkopf | zdroj: isifa/MAFRA/PETR TOPIČ

Hradní právník Pavel Hasenkopf vstoupil ve veřejnou známost především svým vystupováním v kauze autorství prezidentské amnestie, kdy se bránil tvrzení hradního kancléře Vratislava Mynáře, že byl jejím autorem a na svůj Facebook postupně vkládal dokumenty, dokládající skutečný příběh amnestie.

Naposledy na svém profilu ostře zkritizoval kancléře Mynáře, který prý není kompetentní řídit jakýkoliv úřad. Nyní se pustil do celé prezidentské kanceláře. Okomentoval totiž text z webu Aktuálně.cz, který popisoval schůzku prezidenta Miloše Zemana s ministrem zdravotnictví Leošem Hegerem. Ministr v něm mluvil o tom, že se s prezidentem shodli, že je třeba zvyšovat efektivitu zdravotnictví.

To Hasenkopfa pobavilo, neboť prý pár dní předtím, než vypukla „amnestijní kauza“, která ukončila jeho působení na Hradě, řešil prý jeden zdravotnický problém. K prezidentovi se totiž dostala petice občanů proti sloučení VFN a revmatologického ústavu. Podepsána byla asi pěti tisícovkami občanů a 142 zaměstnanci. Tento malý ústav má podle Hasenkopfa zisk přes pět milionů, zatímco nemocnice je beznadějně v červených číslech.

Zdroje: