Dnes je pátek 18. října 2024., Svátek má Lukáš
Počasí dnes 9°C Polojasno

Skutečná zvířata jsou pasé. Italský cirkus láká na hologramy

Skutečná zvířata jsou pasé. Italský cirkus láká na hologramy
Vystoupení se slony nahradily 3D hologramy | zdroj: Profimedia

Léta, kdy cirkusům vévodila drezura zvířat, jsou už nenávratně pryč. Italský cirkus Circus Roncalli se tradice vzdát odmítá, na pomoc si ale vzal moderní technologie. Čísla živých artistů tak doplňují vystoupení zvířat v podobě trojrozměrných hologramů.

Po manéži se prohání elegantní koně, svá vystoupení předvádí cvičení sloni a o chvíli později před diváky žongluje klaun, který mezi ně přiletěl v létajícím balonu. Když po své show odletí, vystřídá ho obří zlatá rybka.

Diváci Cirkusu Roncalli pozorují každé číslo s úžasem v tváři. Holografická technologie, kterou principál Bernhard Paul svůj cirkus vybavil, patří mezi nejkvalitnější. Zvířata opravdu vypadají jako skutečná.

Paul se při rozhodování, jakým směrem se bude v době tlaku organizací na ochranu zvířat jeho cirkus ubírat, inspiroval vystoupením na Superbowlu v roce 2016. Tehdy po bohu zpěváka Justina Timberlakea jako hologram „vystoupil“ zesnulý zpěvák Prince.

Protože se ale cirkus za svých skoro 50 let specializuje hlavně na akrobatická čísla, diváci nepřišli ani o klasická vystoupení živých artistů a akrobatů. 

Zdroje:
Profimedia/Ferrari