Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 1°C Oblačno

Ševčík: Vláda jen udělala humbuk a naštvala lidi

Ševčík: Vláda jen udělala humbuk a naštvala lidi
zdroj: tisková zpráva

Kabinet Petra Nečase má za sebou už tři čtvrtě roku fungování, ale efekt jeho práce zatím patrný příliš není. Kritické ohlasy se nyní ozývají ze všech stran.

Až v polovině roku chce vláda přijít do sněmovny s první fází reforem a na konci roku s druhým reformním balíkem. Ekonom Miroslav Ševčík tvrdí, že vláda zatím neudělala nic podstatného a promarnila hlavně čas bezprostředně po volbách.

Hlasování o důvěře vládě bude v červnu spojeno s hlasováním pouze o jedné části důchodové reformy, o zdravotní reformě a reformě sociálních výdajů. Teprve na konec roku, nebo dokonce až na začátek příštího, plánuje kabinet Petra Nečase předložit do sněmovny druhou část důchodové reformy, daňovou reformu a také reformu vysokých škol.

Žádnou práci v ekonomické oblasti proto zatím za ministry nevidí ekonom Miroslav Ševčík. „Neudělali nic, maximálně zbytečný humbuk kolem DPH. Tím, že pouštěli nepromyšlenosti, jen naštvali lidi a ztratili volební potenciál, který získali. Nic neudělali ani v boji s korupcí, kde toho hodně naslibovali," říká pro ParlamentníListy.cz děkan národohospodářské fakulty VŠE.

Celý článek na ParlamentniListy.cz