Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

Senátor Kubera se svěřil s obavami. Naplno řekl, co na kongresu ODS jen naznačil

Senátor Kubera se svěřil s obavami. Naplno řekl, co na kongresu ODS jen naznačil
Jaroslav Kubera | zdroj: Mediafax

Senátor a teplický primátor Jaroslav Kubera si stejně jako v minulosti i na víkendovém kongresu ODS vysloužil svými projevy značnou pozornost. V závěru toho nedělního se ale tak trochu překvapivě vyznal z obav, co všechno se může ve světě i v Evropě stát a proti čemu se všechny tuzemské problémy budou zdát úplně maličké.

O místopředsednickou funkci se na víkendovém kongresu ODS odmítl ucházet senátor Jaroslav Kubera, ačkoli by byl jistojistě zvolen. Tak trochu ve stylu Gaia Julia Caesara „Raději budu první ve vesnici než druhý v Římě“ vysvětlil primátor, že se chce věnovat „svým“ Teplicím, ale na konci svého nedělního projevu se ač spíše regionální politik dotkl na rozdíl od svých stranických kolegů z centra a exekutivy i problémů, které na nás mohou dolehnout ať už z Evropy či ze světa.

A začal od Lisabonské smlouvy. „Nás sedmnáct, kteří jsme hlasovali proti ní, bude jednou vytesáno zlatým písmem. Přitom za jaké rebely či nepřátele jsme byli považováni. Ale teď vidíte, co se děje v Evropě a ve světě, a proto mám obavy, co všechno se může stát. I ze dne na den. Pak se nám všechny naše problémy budou zdát úplně maličké, protože se budou dít věci, kterým se budeme divit,“ pronesl Jaroslav Kubera v závěru svého nedělního projevu na kongresu ODS.

EU stahuje peníze z členských zemí, aby je držela v područí

Kdo by si myslel, že má na mysli jen kritiku eurounijních byrokratů a nesmyslných opatření a nařízení vycházejících z Bruselu, šeredně by se spletl. I když zpočátku nechtěl prozradit, čeho se jím nastíněné obavy týkají a pustil se do kritiky Evropské unie a toho, jaké používá nástroje, aby protlačila z poslední doby třeba evropskou daň nebo bankovní dohled.

Zdroje: